Hur lyssnar man bäst på dödsmetall?

Hur lyssnar man bäst på dödsmetall?

Dödsmetall är en stark genre som ofta har mycket bas, starka texter och en hel del effekter i låtarna. För att få ut det allra bästa av musiken krävs förstås rätt utrustning.

Bra högtalare

En av de saker man bör ha för att lyssna på dödsmetall är bra högtalare eller hörlurar. Ju bättre kvalitet det är på dessa, desto bättre ljud kommer musiken att ha. Om man istället vill lyssna via mobilen kan ett bra headset lösa problemet, alternativt en extern högtalare. Ett tips om man inte har detta, och ändå vill lyssna tillsammans med sina kompisar är faktiskt att ställa telefonen i ett glas. Man kan också skära hål i ett chipsrör eller en toalettrulle och ställa telefonen där i för att få lite bättre ljud. Det gäller att testa sig fram och vara kreativ.

Att lyssna via en dator

Oavsett om man har en macbook air eller en annan dator kan man märka att ljudkvaliteten ofta är bättre än i en mobiltelefon. Ofta beror det helt enkelt på att datorn är tänkt att kunna prestera lite bättre eftersom att personer ofta spelar spel och annat på dem. En telefon är främst tänkt att använda för samtal och meddelanden. När det gäller stationära datorer finns ofta inte några inbyggda högtalare. I de här fallen måste man själv köpa dessa och de finns i flera olika varianter. Allt från små och smidiga speakers, till rejäla högtalare och basspelare som ger ljud i konsertkvalitet.

När ljudet stör

Om man lyssnar på dödsmetall i bra ljudkvalitet kan det kännas frestande att höja volymen en del. Men ganska snart kan man bli varse att andra inte är lika förtjusta i musiken. Det kan till exempel handla om att personen bredvid på bussen ber en om att sänka volymen om hörlurarna läcker, eller om att grannar runt omkring ringer på i bostaden och ber om en sänkning av volymen. När man sitter på en buss är det värsta som kan hända att man inte får åka med längre. Men när det gäller bostaden kan man faktiskt bli utslängd om man inte sköter sig. En granne som blir störd flera gånger behöver faktiskt inte gå och ringa på utan denne kan ringa polis eller störningsjour. Det kostar pengar för den som stör. Om ingen bättring sker kan hyresvärden säga upp hyresavtalet och då får man flytta. Om man vill värna om sina grannar kan man slå på musiken på en volym man tycker är lagom. Under tiden musiken är på går man runt till grannarna och frågar dem om de hör musik. Om någon störs får man sänka och sedan fråga igen. Då har man gjort vad man kan,

startit