Spännande Death Metal covers

Spännande Death Metal covers

En välproducerad cover kan i många fall överglänsa originalet, både musikaliskt och kommersiellt. Ett exempel på detta är låten Nothing Compares 2 U som brukar associeras med Sinéad O’Connor, men som i själva verket skrevs av artisten Prince hela 5 år tidigare. En annan låt är Hallelujah av Leonard Cohen som av många musikkritiker blommade ut på riktigt när Jeff Buckley tolkade låten 1994.

Covers gjorda av death metal band har inte nått lika stor framgång på mainstreammarknaden – men det finns flera spännande versioner av klassiska låtar i dödsmetallversioner. Kanske är du musiker själv och har gjort en låt som tolkats av ett metal-band. Googla runt på nätet och var beredd på att skicka faktura som privatperson  om ditt material blivit stulet. Här listar vi några covers som kan vara värda att kolla in – vissa på grund av de verkligen är bra, andra för att de är sjukt bisarra.

Och slutligen, eftersom metal-genren troligtvis har flest underkategorier i musikvärlden lägger vi in en brasklapp direkt om att vissa av låtarna inte är ren och skär death metal – men det är hårt och bra.

Necrolatry – Come Together

Vi öppnar starkt med Beatles-låten Come Together. Necrolatry från Auckland Nya Zealand är ett gravt underskattat death metal-band som också har gjort covers på Marilyn Manson och Dimmu Borgir förutom sina egna låtar som ofta har parodiska teman. Att tolka en relativt slö Beatles-låt och bara göra den tyngre är en riktigt häftig idé som faktiskt fungerar i det här fallet.

Bathtub Shitter – Little Drummer Boy

Japaner har bäst bandnamn i världen – låt oss börja där. Bathtub Shitter med sin tolkning av amerikanska jullåten Little Drummer Boy hamnar helt klart i kategorin bisarr, snarare än grym. Bandet släppte faktiskt två ytterligare låtar på sin Bathtub Shitter Xmas-LP. Det är dock svårt att utröna om låtarna Brown Santa och Holy Shit är covers eller originallåtar.

Carpathian Forest – All My Friends Are Dead

Punkbandet Turbonegro nådde stor kommersiell framgång och låten All My Friends Are Dead är absolut största hiten. Norska black metal-bandet Carpathain Forest lite råare version gör versraderna “All my friends are dead. They got kicked in the head. They got dragged out of bed. Now they´re buried and they´re dead.” blir desto mer meningsfulla. Originalet är dock fantastiskt det också, och värt att kolla in!

Ten Masked Man – Gangster’s Paradise

Rap av Coolio mixat med Death Metal? Ja, Ten Masked Man testar det mesta. Ibland blir det bra, ibland blir det… roligt. Förutom Gangster’s Paradise har de även spelat in versioner av YMCA, Livin’ La Vida Loca och Eiffel 65 – Blue. Säga vad man vill om bandet, men kreativa är de!

Sepultura – Orgasmatron

Okej, denna är kanske en stretch. Men Motörhead är genialiska, låten Orgasmatron är genialisk och Sepulturas hårdare cover med Max Cavalera som sångare är magisk. Kolla in!

startit